Vår matfilosofi
Gjennom generasjonar har Kviknes Hotel utvikla ein matkultur der råvarene får stå i sentrum. Smaken er forankra i lokale tradisjonar, foredla med dagens kunnskap og teknikkar. Alt for å gi deg ei uforgløymeleg matoppleving.
Sognefjorden er vårt eige matkammer. Her hentar me fersk fisk og skaldyr frå djupe, reine farvatn. Saftige bær frå liene og kjøt frå dyr som har beita i frodige fjellbygder. I kjøkenet let me desse råvarene få skine, i rettar som kombinerer det ekte og enkle med raffinerte smakar.
Me trur på kortreist kvalitet – både av omsyn til smaken og til miljøet. Difor samarbeider me tett med lokale bønder, fiskarar og produsentar som deler vårt engasjement for berekraft og handverk.
Måltidet blir fullenda av vinar frå vår rikhaldige kjellar, nøye utvalde av hovmeisteren i samspel med hotelldirektør Sigurd Kvikne. Saman syter me for at kvar munnfull blir ein del av ei heilskapleg oppleving – frå første aperitiff til siste kaffislurk.
Velkomen til bords, der kvar rett ber med seg historia frå landskapet rundt oss.

Mat og drikke med utsyn til Sognefjorden
Restaurant
Vår spisesal byr på frukost frå kl. 06.45–10.00 og middagsbuffé frå kl. 19.00–21.00, eksklusivt for overnattande gjester. Her får du starte dagen med ferske, lokale råvarer og avslutte med ein smakfull middag – alt servert i luftige omgjevnadar med fjorden som bakteppe.
Balholm Bar
Ope kvar dag 1. april–31. oktober, kl. 12–23 (matservering 13–21). Eit ideelt stopp for å puste ut og nyte fjordlandskapet, enten du er gjest eller på gjennomreise. Menyen byr på lokale smakar i alt frå saftige burgerar og smørbrød til dagens suppe og friske salatar.